Taekwondon alkeet

Where and when?

1.1.2010-31.5.2030

Helsingin NMKY

Kaisaniemenkatu 8
00100 Helsinki

Who for?

5 to 110 -year-olds

What does it cost?

35€ Harjoitusmaksu on 35 euroa/kk kerran viikossa harjoittelevalle. Kaksi ensimmäistä viikkoa on ilmainen kokeilujakso, jona aikana ilmoittautumisen voi peruuttaa lopettamislomakkeella.
50€ Harjoitusmaksu on 50 euroa/kk useamman kerran viikossa harjoittelevalle. Kaksi ensimmäistä viikkoa on ilmainen kokeilujakso, jona aikana ilmoittautumisen voi peruuttaa lopettamislomakkeella.

Registration

23.10.2019-31.12.2020

Mukaan toimintaan voi ilmoittautumia milloin vain täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Lomake löytyy sivulta: https://www.hnmky.fi/urheilu/kamppailu/taekwondo/harrastusmaksut Harjoittelun voi aloittaa kahden viikon maksuttomalla kokeilulla! Kaksi ensimmäistä viikkoa on ilmaista kokeiluaikaa.

Organizer

HNMKY Taekwondo

Sarianne Nordberg, puh. 0505688849, sarianne.nordberg(a)hnmky.fi, kamppailu-urheilun koordinaattori HNMKY

https://www.hnmky.fi/urheilu/kamppailu/taekwondo/aloita-taekwondo

https://www.facebook.com/hnmkytaekwondo/

https://www.instagram.com/hnmkytaekwondo/

Kalenteri: https://www.hnmky.fi/urheilu/kamppailu/taekwondo/kalenteri


Instruction available in the following languages

suomi, englanti

Taekwondoharrastuksen HNMKY:ssä voi aloittaa milloin vain, tervetuloa mukaan!

ILMOITTAUTUMINEN

https://www.hnmky.fi/urheilu/kamppailu/taekwondo/harrastusmaksut

Heti ilmoittautumisen jälkeen voit tulla valitsemiisi harjoituksiin, joiden ajankohdat ja paikat löytyvät harjoituskalenterista:

http://www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/harjoitusvuorot/

Ilmoittautumislomakkeessa valitaan oma ryhmä, mikäli aikoo harrastaa kerran viikossa (maksu 35 euroa/kk). Huomioithan, että valikosta löytyy omat ryhmät eri harjoituspaikoille (keskusta, Malmi ja Pakila). Useamman kerran viikossa harrastava valitsee kohdan ”Kaikki ryhmät”, jolloin voi käydä kaikissa ryhmissä taitotaso/vyöarvo ja ikä huomioiden (maksu 50 euroa/kk).

HARJOITUSRYHMÄT:

https://www.hnmky.fi/urheilu/kamppailu/taekwondo/harjoitysryhmat

TAEKWONDON ALKEET

Taekwondon alkeet -ryhmät on suunnattu aloittelijoille sekä keltavöisille harrastajille. Ryhmiä on kolmelle eri ikäryhmälle: 5-9v lapset ja perheet, 7-13v lapset sekä +10v nuoret ja aikuiset.

Ryhmään säännöllisesti osallistumalla on mahdollista edetä taekwondon vyöarvoissa. Aiempaa kokemusta tai mitään erityistä pohjakuntoa ei tarvita. Taekwondossa kannustetaan sitoutuneeseen harjoitteluun, mitä kautta jokaisen taidot ja kunto kehittyvät yksilöllisesti.

Ryhmässä opetellaan taekwondon perusteita kuten potkutekniikkaa, torjuntoja, lyöntejä ja iskuja, otteluliikkumista ja välillä myös ottelua (kyorugi), liikesarjoja (poomsae), hieman itsepuolustuksen alkeita (hosinsul) sekä taekwondon käyttäytymissääntöjä. Eri teemat vaihtuvat viikottain, jolloin myös kerran viikossa harrastava voi hiljalleen oppia lajin eri osa-alueita.

Aloittelijoille opetetaan lajin perusteita ja keltavöisille syvennetään opittuja taitoja sekä opetetaan uusia vyöarvotaitoja. Tunnilla on yleensä ryhmän koosta riippuen kaksi ohjaajaa/ apuohjaajaa, jotta ryhmää voidaan tarvittaessa jakaa taitotason ja iän mukaan. Treeni sisältää ikä huomioiden myös taekwondoa tukevia kunto-, kehonhallinta-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitteita.

Alussa voit tulla harjoituksiin tavallisissa sisäliikuntavaatteissa, harjoittelemme avojaloin. Taekwondopuku on tarpeen hankkia viimeistään ennen ensimmäistä vyökoetta, mutta sen voi hankkia aiemminkin.