Piknik Alppiruusupuistoon

Where and when?

8.6.2023-8.6.2023

To 12:00 - 16:00

Haagan Lämpiö

Näyttelijäntie 14
00400 Helsinki

Who for?

9 to 17 -year-olds

What does it cost?

0€ euroa

Ilmainen

Registration

9.5.2023 10:00-8.6.2023 10:00

Registration has ended

Organizer

Tuija Ronkainen/ Helsingin kaupungin nuorisopalvelut

Tuija Ronkainen

tuija.ronkainen@hel.fi

p. 040 620 4163


Instruction available in the following languages

suomi, englanti

Tervetuloa piknikille Alppiruusupuistoon! Tutustumme piknikin aikana Alppiruusupuistoon ja puistossa on myös mahdollisuus etsiä geokätköjä. Piknikkiin kuuluu järjestäjän puolesta eväät, bussiliput ja piknik peitot. Päälle kannattaa laittaa ulkoiluun sopivat vaatteet, kävelyyn sopivat kengät ja mukaan kannattaa ottaa oma juomapullo sekä reppu. Lähtö piknikille tapahtuu torstaina 8.6 klo 12.00 Pitäjänmäen nuorisotalolta tai Haagan Lämpiöstä. Voit valita kumpi paikka sinulle sopii paremmin. Pitäjänmäen nuorisotalolla ja Haagan Lämpiössä sinua on vastassa nuoriso-ohjaaja. Menemme Alppiruusupuistoon Haagan skeittipuiston kautta ja tulemme takaisin samaa reittiä. Paluu tapahtuu siis samaan paikkaan (Pitäjänmäkeen tai Lämpiöön) klo 15.00 mennessä.


Mikä on piknik? Piknik (kirjoitetaan joskus myös piknikki) eli eväsretki on huviretki, johon olennaisesti sisältyy eväiden syöminen ulkona. Suomenkielisen sanan takana ovat englannin picnic, ranskan pique-nique ja saksan Picknick. Ranskan sana on alkuperäsana.

Mikä on Alppiruusupuisto? Vanhimmat alppiruusut on istutettu Haagan Alppiruusupuistoon 1975. Helsingin yliopisto ja Helsingin kaupunki istuttivat alun perin 3000 alppiruusuristeymää tutkimustarkoituksiin. Puiston eksoottista kukintaa voi ihailla kahdelta pensaiden yläpuolelle nousevalta lavalta, alppiruusupuiston puolella lava on eräänlainen katselukäytävä. Näin jo korkeiksi kasvaneiden pensaiden huikea kukkaloisto avautuu koko komeudessaan. Alueella kulkee myös pitkospuita. Puiston rakenteita korjattiin ja opastaulut uusittiin vuonna 2009. Opastaulut ovat suomen lisäksi myös englanniksi ja ruotsiksi ja pitkospuukäytävät ovat esteettömiä. Alppiruusujen ja atsaleoiden kukinta on parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella.

Mitä on geokätköily? Geokätköily on ulkoiluharrastus, jossa etsitään ja piilotetaan geokätköiksi (engl. geocache tai cache) kutsuttuja rasioita. Kätköjä etsitään GPS-satelliittipaikannuksen avulla, mutta laitteen käyttö ei ole välttämätöntä. Laite voi olla erillinen GPS-laite tai tavallinen älypuhelin. Geokätkön koordinaatit ja muut tarpeelliset tiedot kätkön löytämiseksi ilmoitetaan kätkökuvauksessa, joka julkaistaan jollain harrastuksen liittyvällä Internet-sivustolla. Tyypillinen kätkö koostuu vedenpitävästä rasiasta tai purkista, lyijykynästä, ja lokikirjasta, johon kätkön löytäjät voivat lisätä nimensä tai nimimerkkinsä sekä käyntipäivän.